Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/gradovi/public_html/wp-content/plugins/wp-edit/main.php on line 2846
Upozorenje vlasnicima životinja | Grad-Brod.info - nezavisni portal grada Slavonskog Broda
Upozorenje vlasnicima životinja

Upozorenje vlasnicima životinja

Ovom prilikom policija upozorava vlasnike da svoje ljubimce drže pod nadzorom, kako u prostoru u kojem žive tako i prilikom šetnje kada u blizini ima ljudi i drugih životinja, obavezno da psa drže na povodcu i sa zaštitom na glavi od ugriza ukoliko je pas sklon napadima na druge životinje ili ljude.

Kaznene odredbe zbog ne držanja životinja pod nadzorom propisane u članku 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, gdje je novčana kazna do tisuću kuna ( nadležna je policija ), dok su kazne temeljem odredbi Zakona o zaštiti životinja daleko drastičnije, pa tako odredba članka 48. stavka 4. Zakona o zaštiti životnja propisuje : ” Zabranjeno je držanje i postupanje s kućnim ljubimcima te njihovo kretanje na način koji ugrožava zdravlje i sigurnost drugih životinja i ljudi, a posebice djece “. Zbog nepoštivanja ove odredbe u članku 67. stavak 1. točka 44. predviđena je novčana kazna od 30 do 50 tisuća kuna za pravne osobe, a u stavku 2. i 3. od 5 do 10 tisuća kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi, te od 5 do 15 tisuća kuna za fizičku osobu ( nadležna je veterinarska inspekcija čl. 60. st. 2. ).


Print pagePDF pageEmail page

Komentari

komentari

Leave a Reply