Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/gradovi/public_html/wp-content/plugins/wp-edit/main.php on line 2846
U Zagrebu niže cijene parkiranja i do 50 posto! | Grad-Brod.info - nezavisni portal grada Slavonskog Broda
U Zagrebu niže cijene parkiranja i do 50 posto!

U Zagrebu niže cijene parkiranja i do 50 posto!

Posted by

U prvoj zoni parking je pojeftinio dvije kune, u drugoj zoni sat se plaća četiri umjesto dosadašnjih pet, a u trećoj zoni cijena je ostala ista, dvije kune.

U javnim garažama Gorica, Kvatrić, Langov trg, Petrinjska i Rebro, sat košta šest kuna, a u Sveticama i na Tuškancu četiri kune.

Garaže će zbog novih cijena biti bolje popunjene, kažeDarko Katuša iz skupštinskog Odbora za komunalno gospodarstvo.

“Niža cijena omogućit će bolju popunjenost javnih garaža, a time i rasterećenje na javnim uličnim parkiralištima. Donošenjem ove odluke smanjujemo cijene parkiranja kako za stanare, tako i za obrtnike i pravne osobe koje žive i rade u pojedinoj zoni”, rekao je Katuša.

‘Bandić ide gore-dolje’

Zagrepčani pozdravljaju pojeftinjenje, ali smatraju da je do njega trebalo doći i puno ranije.
“Mislim da bi se Bandić morao prestati igrati s bilo čime jer ide gore-dolje. Dobro je, ali ne znam na koliko dugo. Odlično. Napokon, da, ali bi mi možda mogli i malo više ipak pješačiti. Dosad je na nekim mjestima bilo katastrofa. Mislim da je to u redu. Vidjela sam to jučer i super stvar. Hvala Bogu, napokon nešto normalno”, istaknuli su Zagrepčani.

Nova usluga koja se nudi je mogućnost kupnje karte za javna parkirališta bez obzira na adresu. Dnevne karte po novom koštaju 160, 80 i 30 kuna, ovisno o zoni; tjedne 300, 150 odnosno 60 kuna, dok se mjesečno parkiranje plaća 1200, 600 ili 200 kuna.

Aparati za naplatu su već prilagođeni, a plaćanje po novim cijenama uredno se obavlja i preko mobitela.


Print pagePDF pageEmail page

Komentari

komentari

Leave a Reply