Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/gradovi/public_html/wp-content/plugins/wp-edit/main.php on line 2846
U Slavonskom Brodu zabilježen blagi pad nezaposlenosti | Grad-Brod.info - nezavisni portal grada Slavonskog Broda
U Slavonskom Brodu zabilježen blagi pad nezaposlenosti

U Slavonskom Brodu zabilježen blagi pad nezaposlenosti

Zavod za zapošljavanje Područna služba Slavonski Brod, u ožujku u odnosu na veljaču, bilježi blagi pad nezaposlenosti. Očekuje se da će on dodatno rasti početkom sezonskih poslova. No, to je još uvijek “kap u moru” nezaposlenih, koja je prešla 19 000 osoba.

Na području Brodsko-posavske županije, prema podacima Zavoda za zapošljavanje, krajem ožujka, evidentirano je 19 147 nezaposlenih osoba. Visoka brojka je ipak za 282 osobe manja, nego u prethodnom mjesecu. U kolikom su omjeru, tom neznatnom smanjenju doprinijela otvaranja novih radnih mjesta u Saint Jean Industriesu, te u novom trgovačkom centru, teško je reći. Ali, svakako da su neki od ukupno 380 uposlenih na ova dva mjesta, sigurno bili dio evidencije nezaposlenih.

I dok s jedne strane raduje podatak o manjem broju nezaposlenih u odnosu na prethodni mjesec, podatak o tome da je nezaposlenost u odnosu na ožujak prošle godine, povećana za 6,4 posto, ne ohrabruje previše.


Print pagePDF pageEmail page

Komentari

komentari

Leave a Reply