Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/gradovi/public_html/wp-content/plugins/wp-edit/main.php on line 2846
Tjedna i vikend informacija | Grad-Brod.info - nezavisni portal grada Slavonskog Broda
Tjedna i vikend informacija

Tjedna i vikend informacija

POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA
Na području policijske uprave od 10. do 17. lipnja evidentirano je 55 kaznenih djela. Dogodilo se 14 prometnih nesreća, od kojih četiri (4) s ozlijeđenim osobama (četiri osobe lakše ozlijeđene) i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Zabilježeno je 13 prekršaja narušavanja javnog reda i mira, pet (5) prekršaja nasilja u obitelji, jedan (1) prekršaj zlouporabe opojnih droga, jedan (1) prekršaj iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti i dva (2) prekršaja iz Zakona o strancima. Na graničnim prijelazima prometovalo je 229 061 putnik i 78 766 vozila.
POLICIJSKA POSTAJA NOVA GRADIŠKA
Od 10. do 17. lipnja na području Policijske postaje Nova Gradiška zabilježeno je 15 kaznenih djela. Dogodilo se šest (6) prometnih nesreća od kojih dvije (2) s ozlijeđenim osobama (dvije osobe lakše ozlijeđene) i četiri (4) prometne nesreće s materijalnom štetom. Zabilježena su dva (2) prekršaja od kojih jedan (1) prekršaj narušavanja javnog reda i mira i jedan (1) prekršaj nasilja u obitelji. Na graničnom prijelazu Stara Gradiška – Bosanska Gradiška državnu granicu je prešlo 84 659 putnika i 28 056 vozila.
POLICIJSKA POSTAJA OKUČANI
Na području policijske postaje Okučani od 10. do 17. lipnja zabilježeno je jedno (1) kazneno djelo i jedan (1) prekršaj narušavanja javnog reda i mira.

Vikend informacija

Tijekom vikenda na području policijske uprave evidentirano je 24 kaznena djela. U strukturi općeg kriminaliteta 23 kaznenih djela su imovinska kaznena djela i to 12 kaznenih djela krađe, šest (6) kaznenih djela teške krađe, jedno (1) kazneno djelo iznude, jedno (1) kazneno djelo prijevare, jedno (1) kazneno djelo uništenja ili oštećenja javnih naprava i dva (2) kaznena djela oštećenja tuđe stvari. U prometu na cestama evidentirano je sedam (7) prometnih nesreća od kojih jedna (1) prometna nesreća s ozlijeđenim osobama (jedna osoba lakše ozlijeđena) i šest (6) prometnih nesreća s materijalnom štetom. Evidentirano je osam (8) prekršaja narušavanja javnog reda i mira, četiri (4) prekršaja nasilja u obitelji, jedan (1) prekršaj zlouporabe opojnih droga, jedan (1) prekršaj Obiteljskog zakona, jedan (1) prekršaj iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti i dva (2) prekršaja iz Zakona o strancima. Na graničnim prijelazima prometovalo je 104 267 putnika i 34 285 vozila. 
KAZNENA DJELA
Na temelju kriminalističkog istraživanja zbog kaznenog djela krađe (šume), koja se dogodila u razdoblju od mjeseca studenog prošle godine do početka lipnja ove godine u šumskom predjelu u blizini naselja Krajačići, osumnjičen je 45-godišnjak s područja općine Brodski Stupnik. Počinitelj ovog kaznenog djela je u tom razdoblju posjekao oko 30 stabala hrasta i bukve koje je odvezao i time oštetio 59-godišnju vlasnicu šume s područja općine Pleternica za oko 15 tisuća kuna. Osumnjičeni 45-godišnjak se tereti da je nakon što je posjekao stabla, izrezanu drvnu masu odvezao kući i prodao kao ogrjevno drvo. Policijski službenici će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave zbog kaznenog djela krađe.
Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakinjom s područja općine Pitomača zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare. Ona je osumnjičena da je 16. svibnja oko 14 sati na području općine Donji Andrijevci sa još jednom za sada nepoznatom ženskom osobom ušla u obiteljsku kuću 76-godišnjakinje i tom prilikom joj se predstavile kao medicinske sestre, ponudile medicinske usluge masaže i mjerenja tlaka, a nakon toga joj ponudile pomoć za rješavanje dopunskog osiguranja za novčani iznos od četiri tisuće kuna. Žena im je povjerovala i dala tri tisuće kuna i 150 eura. Nakon što su uzele novac prije odlaska obećale su da će se vratiti što nisu učinile, a žena je kasnije shvatila da je prevarena. Policija će protiv 31-godišnjakinje nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave za kazneno djelo prijevare.
PREKRŠAJI
Jučer oko 11,40 sati na autocesti Bregana-Lipovac kod mjesta Brodski Stupnik policija je izmjerila brzinu od 235 km/h za osobni automobil BMW, bugarskih registracija kojim je upravljao 40-godišnji državljanin Bugarske, a kretao se sjevernom kolničkom trakom autoceste iz smjera istoka prema zapadu. Vozač je za počinjeni prekršaj platio novčanu kaznu u iznosu od 2 666 kuna i 500 kuna za troškove postupka.
U petak oko 9 sati u Slavonskom Brodu, ulica Čavlički kraj, policijski službenici su kod 49-godišnjeg vozača osobnog automobila KIA, SB-registracija izmjerili 2,24 promila alkohola u organizmu. Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja, a policijski službenici protiv njega podnose optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola.


Print pagePDF pageEmail page

Komentari

komentari

Leave a Reply