Teško bolesna braća umrla zajedno

Teško bolesna braća umrla zajedno

Izvor: NET.HR

Nakon što ih nisu danima čuli, susjedi su pozvali policiju koja je u stanu na Zvezdari u Beogradu pronašla mrtve braću 66-godišnjeg Slobodana i 63-godišnjeg Dragana. Susjedi kažu da su bili prepušteni sami sebi, jer su ih zaboravile nadležne službe.

Prema pričanju susjeda, braća su živjela izuzetno neurednim životom – pretjerivali su s alkoholom i nisu vodili računa o zdravlju. S druge strane, dodaju, o njima nije nimalo vodila brigu služba za socijalni rad.

Policija je na poziv susjeda, koji braću nisu čuli petnaest dana, došla na beogradsku Zvezdaru, provalila vrata i ušla u stan u kojem su živjela braća. Zatekli su ih mrtve, Slobodana na krevetu, a Dragana na madracu na podu. Na tijelima nije bilo tragova nasilne smrti.

Prepušteni sami sebi

Stariji brat Slobodan je bio dijabetičar, kojem je prije godinu i po dana amputirana noga.

“Nakon pet mjeseci, njegov brat Dragan je pao i polomio kuk. Obojica su bili posljednjih godinu dana nepokretni, stopostotni invalidi. Kroz prozor su nam u kanti spuštali novac, a mi bi im kupovali namirnice i slali. Isključili su im struju, grijali su se tako što su im susjedi pomagali naložiti vatru u štednjaku na drva. Iz Službe za socijalni rad su došli jednom, kucali i vratili se. Hitna pomoć nije htjela ulaziti, ‘jer je u stanu bilo neuredno’. Ljudi su bili prepušteni sami sebi i tako su i umrli”, ispričao je jedan od susjeda za Blic.

U Službi za socijalni rad nisu željeli komentirati slučaj jer još traje policijska istraga, a nije gotov ni obdukcijski nalaz.


Ostavite odgovor

Content and site protected by Cloudsafe365