Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/gradovi/public_html/wp-content/plugins/wp-edit/main.php on line 2846
Sušionica Vrpolje – Kupac bi se mogao znati na proljeće? | Grad-Brod.info - nezavisni portal grada Slavonskog Broda
Sušionica Vrpolje – Kupac bi se mogao znati na proljeće?

Sušionica Vrpolje – Kupac bi se mogao znati na proljeće?

Posted by

Nakon što su prvo tražili da se imovina Sušionice prodaje odvojeno, razlučni vjerovnici, Ministarstvo financija i Agencija za upravljanje državnom imovinom jučer su na Skupštini jednoglasno odlučili da se ide u cjelovitu prodaju imovine jer se pojavio ozbiljni kupac koji želi nastaviti proizvodnju u Sušionici. Regionalni povjerenik PPDiV-a Šimo Orešković zadovoljan je razvojem situacije jer su sindikati cijelo vrijeme zagovarali da se nađe kupac koji bi nastavio proizvodnju.

– Ova odluka vjerovnika Sušionice je upravo ono što smo cijelo vrijeme tražili. Ovo je vrlo kvalitetno i najpovoljnije rješenje jer samo tako se može zajamčit nastavak rada Sušionice. Želimo da proizvodnja ostane cjelovita i da se zaposle radnici – kaže regionalni povjerenik sindikata PPDiV-a, Šimo Orešković.

Suvremena Sušionica voća i povrća u Vrpolju jedina je takva tvrtka u Hrvatskoj, ali i u široj regiji. S radom je počela 2002. godine, a osnivači društva su Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva, Županija brodsko-posavska, Đuro Đaković Holding i Općina Vrpolje. U obećavajući projekt, uloženo je 7,5 milijuna eura, a jamstvo za kredite dala je Vlada. Država je danas 90-postotni vlasnik Sušionice, dok 10 posto vlasništva ima Holding Đuro Đaković.


Print pagePDF pageEmail page

Komentari

komentari

Leave a Reply