Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/gradovi/public_html/wp-content/plugins/wp-edit/main.php on line 2846
Seljaci nezadovoljni: Planiraju masovni prosvjed u kolovozu | Grad-Brod.info - nezavisni portal grada Slavonskog Broda
Seljaci nezadovoljni: Planiraju masovni prosvjed u kolovozu

Seljaci nezadovoljni: Planiraju masovni prosvjed u kolovozu

U srijedu su se u Đakovu sastali predstavnici 18 seljačkih udruga iz više od deset kontinentalnih županija, a sa sastanka su poručili kako seljaci nezadovoljni stanjem u poljoprivredi u kolovozu idu u masovne prosvjede.
Sastanak je organizirao Odbor za udruge pri Hrvatskoj poljoprivrednoj komori (HPK), a naglasili su da su poljoprivrednici nezadovoljni jer im se nije isplatilo 350 do 400 milijuna kuna preostalih poticaja. Nadaju se da će do 1. listopada ministar Tihomir Jakovina osigurati rješenja za isplatu poticaja za 95 tisuća korisnika.
Naglasili su da komunikacija s ministrom nikad nije bila lošija, te traže ostavku resornog ministra Jakovine zbog nastale situacije.
– Četrdeset posto manje isplaćenih poticaja znači da će propasti 80 posto seljaka. Imali smo riječ premijera i resornog ministra da poticaji neće biti umanjivani, no riječ nije ispoštovana – poručio je Mato Brlošić, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore.
Podršku prosvjedima u kolovozu dao je i Sindikat hrvatskih seljaka.


Print pagePDF pageEmail page

Komentari

komentari

Leave a Reply