Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/gradovi/public_html/wp-content/plugins/wp-edit/main.php on line 2846
Rok za provjeru zemljišne knjige do petka | Grad-Brod.info - nezavisni portal grada Slavonskog Broda

Rok za provjeru zemljišne knjige do petka

Zemljišno-knjižni odjel Općinskog suda u Slavonskom Brodu završio je u rujnu prošle godine postupak obnove zemljšne knjige za Katastarsku općinu Slavonski Brod.

Nova knjiga obuhvaća područje grada Slavonskog Broda bez prigradskih naselja poput Podvinja i Brodskog Vinogorja. Iako je stanje na terenu maksimalno usklađeno sa stanjem u novoj knjizi odstupanja po pitanju vlasništva uvijek postoje.

Od 05. listopada na potezu su građani. Svi koji sumnjaju u ispravnost stanja na terenu i upisanog u novu zemljišnu knjigu imali su prigodu podnijeti pisani prigovor. Rok još nije istekao.

Provjeriti podatak i priložiti prigovor iznimno je bitno jer će te do petka to moći učiniti bez suglasnosti druge strane. Poslije 5. travnja sudska rasprava o spornom vlasništvu bit će moguća samo ako protustranka na to pristane.

Provjeriti stanje je moguće i na stranici ministarstva pravosuđa. Uvid u katastarske planove i popise moguće je obaviti u Uredu za katastar koji se nalazi u prizemlju zgrade Brodsko-posavske županije. Dosadašnja praksa je pokazala da su se problemi najčešće javljali kod osoba koje su 90-ih godina otkupile stanove nad kojima postoji stanarsko pravo, a ugovore nisu predali na provedbu ili osobe koje su obavljale različite pravne poslove, a nikada to nisu proveli u zemljišnoj knjizi. U sud je do sada stiglo 200-tinjak prigovora.


Print pagePDF pageEmail page

Komentari

komentari

Leave a Reply