Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/gradovi/public_html/wp-content/plugins/wp-edit/main.php on line 2846
Prvenstvo Hrvatske u pikadu i međunarodni turnir Open EDU Ranking | Grad-Brod.info - nezavisni portal grada Slavonskog Broda
Prvenstvo Hrvatske u pikadu i međunarodni turnir Open EDU Ranking

Prvenstvo Hrvatske u pikadu i međunarodni turnir Open EDU Ranking

Ovim putem želimo Vas obavijestiti da se od 3. do 5. svibnja u Senju održava jubilarno 20. ekipno prvenstvo Hrvatske u pikadu te međunarodni turnir Open EDU Ranking. Natjecanje se održava u Sportskoj dvorani Robert Barbić Beli, a Grad uskoka će ovaj vikend biti potpunosti u znaku pikada.

Ekipno PH je najvažnije i najmasovnije natjecanje u kalendaru Hrvatskog pikado saveza, a ove godine će nastupiti čak 95 ekipa iz cijele Hrvatske, odnosno oko 650 igrača koji nastupaju za te ekipe. U dvorani će biti postavljena čak 64 pikado aparata na kojima će se održati natjecanje.

Ove godine po prvi put će se održati međunarodni turnir Open EDU Ranking. To je turnir iz Europske masters serije na kojemu pravo nastupa imaju igrači iz cijele Europe i koji se boduje za EDU listu koja je pandan ATP i WTA listama u tenisu. Open EDU Ranking je na rasporedu u petak 3. listopada s početkom u 21:00 sati, a već su potvrđeni dolasci igrača iz Austrije, Slovačke, BiH, Slovenije…

U Senju će se naći krema hrvatskog pikada, između ostalih i Zagrepčanin Boris Krčmar, dvostruki svjetski i trostruki europski prvak u pojedinačnoj konkurenciji koji će sa svojom ekipom Janje Alfa Team pokušati osvojiti treći uzastopni naslov prvaka Hrvatske.

U Senju će nastupiti i svi ostali članovi muške pikado reprezentacije Hrvatske koja je četverostruki uzastopni prvak Europe, kao i članice ženske reprezentacije koja je na posljednja četiri EP-a osvojila dvije brončane medalje. Treba napomenuti da Hrvatska ima i aktualnog juniorskog svjetskog prvaka, Josipa Ljubasa iz Kaštel Kabelovca, kao i aktualnog juniorskog prvaka Europe, Matiju Gazibaru iz Zagreba, koji će također nastupiti u Senju sa svojim ekipama.

SUSTAV NATJECANJA

Službeno otvorenje Ekipnog PH je u subotu 4. svibnja u 10:00 sati, a već u 10:30 sati započinju natjecanja po skupinama. U subotu će natjecanje trajati najkasnije do 21:30, a nastavak slijedi u nedjelju u 10:00 sati.

U muškoj konkureniji ekipe se natječu u tri kategorije (elitna Prva liga, te Druga i Treća liga), dok u konkurenciji dama zbog manjeg broja ekipa postoji samo jedna kategorija.

U svakoj kategoriji ekipe su raspoređene u 8 skupina po 3 ekipe i u prvoj fazi se igra svatko sa svakim po skupinama, dakle ukupno tri kola. U drugu fazu prolaze po dvije prvoplasirane ekipe iz svake skupine, dakle ukupno 16 ekipa koje se raspoređuju na tzv. Listu 16 na kojoj se igra po dvostrukom nokaut sustavu (pobjednička strana i repasaž, tj. strana poraženih).

U nedjelju u 13:30 sati je prema satnici predviđen početak finala pobjedničke strane, a u 17:00 početak finalnih mečeva u svim kategorijama. Treba napomenuti da je moguće da dođe do malog pomjeranja satnice jer se ne može kontrolirati duljinu pojedinih mečeva, ali ne bi trebalo biti značajnijih kašnjenja.
RASPORED NATJECANJA

Petak, 3. svibnja
18:00 – Warm Up (neslužbeni turnir dobrodošlice u pojedinačnoj konkurenciji)
21:00 – Open EDU Ranking (službeni međunarodni turnir koji se boduje za Europsku masters listu)

Subota, 4. svibnja
10:00 – Ceremonija svečanog otvorenja 20. ekipnog PH za seniorke i seniore uz nastupe glazbenih izvođača
10:30 – 1. kolo po skupinama
12:00 – 2. kolo po skupinama
14:00 – 3. kolo po skupinama
16:00 – 1. kolo na Listi 16
18:00 – 2. kolo na Listi 16
20:00 – Repasaž, osmina finala (poraženi dioba 9. mjesta)
Nedjelja, 5. svibnja
10:00 – 3. kolo na Listi 16 (polufinala pobjedničke strane)
12:00 – Repasaž, polufinala (poraženi dioba 5. mjesta)
13:30 – 4. kolo na Listi 16 (finale pobjedničke strane)
14:00 – Repasaž, mala finala (poraženi 4. mjesto)
16:00 – Repasaž, finala (poraženi 3. mjesto)
17:00 – Finalni mečevi
18:00 – Proglašenje pobjednika i podjela nagrada te službeno zatvaranje
Detaljne informacije možete pronaći na službenoj web stranici Hrvatskog pikado saveza (www.hps-dart.hr), a ukoliko imate dodatna pitanja možete me slobodno kontaktirati na navedeni broj mobitela u bilo koje doba.
Željko Đođo
dopredsjednik Hrvatskog pikado saveza
mob 098/9829-602


Print pagePDF pageEmail page

Komentari

komentari

Leave a Reply