Prijateljstvo s povlasticama – dobra ideja ili put u zamjeranje

Prijateljstvo s povlasticama – dobra ideja ili put u zamjeranje

Objavio:
Izvor: 24sata.hr

Nakon naporne veze, zbog nedostatka samopouzdanja i nespremnosti na pravi trud, prijateljstvo s povlasticama čini se kao odnos pun užitaka, ali bez obaveza

Većina ljudi su barem jednom probali “čari” prijateljstva s povlasticama, seksualnog odnosa bez obaveze vjernosti i drugih intimnosti koje ljubavna veza donosi.

Ovakav tip odnosa svakako ne odgovara romantičnim dušama ili onima kojima ljubavni odnosi imaju veliku važnost, naglašava američka seksualna terapeutkinja i autorica brojnih knjiga, Tracey Cox.

No prijateljstvo s povlasticama popularno je kod onih koji su nedavno izašli iz veze i ne žele veće obaveze, no opet im nedostaje fizička komponenta odnosa.

Možete biti potpuno svoji

U ovakvom tipu odnosa manje se opterećujete mišlju “što će misliti o meni” jer nakon svakog susreta odlazite svojim putem bez dodatnih očekivanja. Osim toga, ovakvi nas susresti podsjećaju da smo poželjni i privlačni.

Ispunjavaju fantazije

Prijateljstvo s povlasticama idealno je za raznovrsne seksualne eksperimente koje se u vezi možda ne bi usudili predložiti da partner ne stekne krivi dojam. Lišeni takvih strahova, možete glasno izgovarati i provodi svoje najskrivenije fantazije, ističe Cox.

Nema očekivanja niti dodatnog truda

Nakon vrućeg susreta niste dužni svog “prijatelja” maziti, voditi u kino ili spremati večeru. Ovakve veze podržavaju egoistične težnje, a vaši su zajednički interesi jedino što vas veže.

Negativne strane prijateljstva s povlasticama

  • Manje ste motivirani da započnete pravu vezu
  • Velike su šanse da će se jedna strana zaljubiti i poželjeti nešto više
  • Takvi odnosi obično ne završe bez zamjeranja
  • Velika je vjerojatnost da će vam odnos dosaditi jer se svodi na rutinu
  • Previše vas orijentira na ono fizičko

- Prijateljstvo s povlasticama nije nužno loša stvar, ako se oboje slažu oko toga kakav odnos žele. U praksi, najčešće se jedna strana zaljubi i poželi nešto više, a tada nastaju problemi – kaže Cox.


Ostavite odgovor

Content and site protected by Cloudsafe365