Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/gradovi/public_html/wp-content/plugins/wp-edit/main.php on line 2846
Praksa u Norveškoj i radno mjesto u Đuri Đakoviću i za drugu generaciju stipendista | Grad-Brod.info - nezavisni portal grada Slavonskog Broda
Praksa u Norveškoj i radno mjesto u Đuri Đakoviću i za drugu generaciju stipendista

Praksa u Norveškoj i radno mjesto u Đuri Đakoviću i za drugu generaciju stipendista

U veleposlanstvu Kraljevine Norveške u Zagrebu su već drugu godinu zaredom svečano uručene stipendije Đure Đakovića i društva Kongsberg Protech Systems iz Kraljevine Norveške, koje su ove godine osvojila trojica prvostupnika sa zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje (FSB) te Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu (SFSB). Zajednički program stipendiranja Đure Đakovića i Kongsberga pokrenut je prošle godine u suradnji s domaćim fakultetima strojarstva u Zagrebu i Slavonskom Brodu te Norveškim sveučilištem znanosti i tehnologije (NTNU) iz Trondheima.

U zahtjevnom postupku selekcije izabrani su Marko Knežević iz Slavonskog Broda i Dino Bučević-Keran iz Vinkovaca, obojica studenti SFSB-a, te Filip Lukač iz Orehovice, student FSB-a. Osim izdašne stipendije od 60.000 norveških kruna i 19.000 kuna, stipendisti će imati mogućnost pohađanja zimskog nastavnog semestra (ak. god. 2013./2014.) na prestižnom Sveučilištu u Trondheimu, a nakon što steknu diplomu dobivaju jedinstvenu priliku obavljanja šestomjesečne stručne prakse u jednoj od najvećih norveških korporacija, Kongsbergu. Nakon toga ih čeka radno mjesto u Đuro Đaković grupi, gdje će odmah dobiti priliku primijeniti akademsko znanje i profesionalno iskustvo stečeno u Norveškoj.

Drugoj generaciji stipendista, trojici najuspješnijih kandidata koji su se na ovogodišnjem natječaju istaknuli izvrsnim akademskim uspjesima i otvorenošću novim izazovima, stipendije su svečano uručili Henrik Ofstad, veleposlanik Kraljevine Norveške u Hrvatskoj i Tomislav Mazal, član Uprave Đure Đakovića.

„Zahvaljujući uspjehu koji je ovaj projekt polučio prošle godine, iznimno sam ponosan što smo u suradnji s našim partnerima inicijativu nastavili i proširili ove godine, te se nadamo da će unaprjeđenjem naše suradnje s godinama ona zahvatiti još i veći broj izvrsnih studenata. Krunoslav i Bruno lani, Marko, Dino i Filip ove godine, slika su budućnosti Hrvatske kakvu možemo imati. Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju mnogim će se našim visokokvalificiranim stručnjacima otvoriti izvrsne poslovne mogućnosti izvan naših granica, no mi ne želimo dopustiti da naši najbolji stručnjaci odlaze u inozemstvo u potrazi za boljom budućnosti. Želimo biti ti koji će im u Hrvatskoj omogućiti priliku i svijetlu budućnost jer vjerujemo da se ulaganje u znanje svima dugoročno najviše isplati. Svi partneri u ovom projektu vođeni su istim ciljem – privlačenjem i ulaganjem u najkvalitetnije ljude ulažemo i u vlastiti kontinuirani razvoj poslovanja jer smatramo da najbolje kompanije stvaraju samo najbolji ljudi“, izjavio je Tomislav Mazal, član Uprave Đure Đakovića.

Kongsberg je dugogodišnji poslovni partner tvrtke Đuro Đaković, koji posluje u 25 zemalja svijeta i zapošljava gotovo 7000 radnika. I druga generacija stipendista će moći tako prvo radno iskustvo steći u izvrsnom društvu inženjera Kongsberg grupe, korporacije koja se bavi visokotehnološkim sustavima i rješenjima za naftnu i plinsku industriju, trgovačku mornaricu te obrambenu i svemirsku industriju, a koja je u Norveškoj proglašena jednim od najpoželjnijih poslodavaca.

NTNU je drugo sveučilište po veličini i prvo po izvrsnosti u tehničkih studijima u Norveškoj, s ukupno 7 fakulteta i kampusa na kojima studira više od 20 tisuća studenata iz cijeloga svijeta.
Iznos stipendija od 60.000 norveških kruna pokriva troškove puta i smještaja u Norveškoj, troškove prehrane, boravišnih dozvola te džeparca.

FOTO2


Print pagePDF pageEmail page

Komentari

komentari

Leave a Reply