Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/gradovi/public_html/wp-content/plugins/wp-edit/main.php on line 2846
Policijske patrole u lovu na svatovske kolone | Grad-Brod.info - nezavisni portal grada Slavonskog Broda
Policijske patrole u lovu na svatovske kolone

Policijske patrole u lovu na svatovske kolone

Posted by

‘Ljudi se već sprdaju i akciju nazivaju ‘policijskim bankomatom’. Govore o njoj kao o još jednom načinu da se ljudima uzme novac. Zamišljeno je da policija kontrolira svatovske kolone i kažnjava osobe u prekršaju. Policajci su s nevjericom primili zapovijed, ali kako svi gledamo da sačuvamo radna mjesta, poštujemo je. Svi znamo da u svatovskim kolona ima svega, ali mislim da ovo nije način’, kazao je zaVečernji list jedan policajac koji je želio ostati anoniman. Rekao je i da su se najprije morali raspitati po župnim uredima o rasporedima vjenčanja kako bi se na vrijeme mogli organizirati.

U zapovijedima koje je potpisao načelnik PU, izdanima 7. i 28. svibnja, nalaže se kontrola svatovskih kolona, provjera voze li pod utjecajem alkohola, kojom se brzinom kreću, ali i korištenje fotoaparata i videokamera za ‘bilježenje’ mogućih počinitelja kako bi im kasnije bile dostavljene i pripadajuće prometne kazne.

Maja Barbarić iz odnosa s javnošću PU rekla je da je akcija uslijedila nakon niza nedopuštenih ponašanja u svatovskim kolonama.

‘Svi znamo što događa u tim kolonama, od prevelikih brzina do vožnje u pijanom stanju. Želimo to zaustaviti prije nego što se dogodi neka tragedija jer će tada biti kasno’, kazala je Barbarić.


Print pagePDF pageEmail page

Komentari

komentari

Leave a Reply