Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/gradovi/public_html/wp-content/plugins/wp-edit/main.php on line 2846
Pješačit ću 1650 km zbog kriminala u pravosuđu! Sve je krenulo od Čemprijesa | Grad-Brod.info - nezavisni portal grada Slavonskog Broda
Pješačit ću 1650 km zbog kriminala u pravosuđu! Sve je krenulo od Čemprijesa

Pješačit ću 1650 km zbog kriminala u pravosuđu! Sve je krenulo od Čemprijesa

Posted by

Nakon što proslavljenom hrvatskom atletičaru Željku Knapiću ništa – ni štrajkovi glađu, niti prosvjedi pred varaždinskim sudom, pa ni sastanak s glavnim državnim odvjetnikom – nije pomoglo da promijeni odluku varaždinskog suda prema kojoj je zaustavljeno otvaranje istrage protiv poduzetnika Ivana Žaje zbog kojega je, tvrdi, ostao bez vrijednog zemljišta na Šipanu, ovaj 56-godišnjak odlučio se na 1650 kilometara dug, kako ga je nazvao, “put ponosa” od Dubrovnika do Zagreba.
Knapić će tako pješice prijeći cijelu državu, a prije nekoliko dana krenuo je iz Dubrovnika, da bi jučer već došao do Makarske. Plan mu je ići preko Splita i Zadra do Rijeke i Pule, a onda na Karlovac, Sisak, Slavonski Brod, Osijek, Koprivnicu, Varaždin te naposljetku Zagreb.
– Kao nevjerojatna žrtva pravosuđa, odlučio sam dati mali obol borbi za bolju budućnost svih nas. Deset godina borio sam se sa stoglavom pravosudnom aždajom za svoju obitelj i budućnost. I izgubio. Došlo je vrijeme da se barem desetak godina borim za opće dobro jer je to jedini način da se užas koji se meni dogodio više nikome nikada ne dogodi. Krajniji je čas da skupimo hrabrost i počnemo se buniti, jer buniti se protiv nepravde jest pravedno. Prvi korak neka bude da skupimo potpise za skidanje imuniteta sucima i tužiteljima jer nema drugog načina da “stoka sitnog zuba” može očekivati pravednost i ravnopravnost. Ako nas bude dovoljno, neće nas moći ignorirati. Napravimo to ako ne zbog sebe, onda za budućnost naših potomaka, ostavimo im nešto dobro i trajno po čemu će nas se sjećati – kaže razočarani Knapić.
Potpisi će na kraju puta po Hrvatskoj biti predani Predsjedniku Republike, predsjedniku Vlade i predsjedniku Sabora.
– Kriminalno varaždinsko pravosuđe besramno je zaštitilo pljačku kojom mi je oteto zemljište kojem su raznim makinacijama povećavali vrijednost i sada je upisana hipoteka na 35 milijuna eura – kazao je Knapić pojašnjavajući zašto se odlučio na ovaj pješački pothvat. – Ja sam kao vlasnik i direktor tvrtke „Knap Grad“ d.o.o. podnio 14. 02. 2006. kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu protiv Ivana Žaje, direktora tvrtke „Zagorske šume“ d.o.o. Varaždin radi prijevare u gospodarskom poslovanju. Istražna sutkinja Biserka Plesničar je otvorila istragu, no Vijeće varaždinskog suda je tu njenu odluku ukinulo i obustavilo postupak. Ja već godinama na razne načine samo tražim da se ta istraga provede – govori Knapić pojašnjavajući da je zbog pozajmice od milijun kuna koju je njegova tvrtka “Knap Grad” dobila od tvrtke “Zagorske šume” u kojoj je Žaja bio direktor, ostao bez 432.000 metra četvorna zemljišta na otoku Šipanu. (SD)


Print pagePDF pageEmail page

Komentari

komentari

Leave a Reply