Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/gradovi/public_html/wp-content/plugins/wp-edit/main.php on line 2846
Ovako izgleda rad za međunarodne organizacije: SAD moli delegate UN-a da više ne dolaze na sjednice pijani | Grad-Brod.info - nezavisni portal grada Slavonskog Broda
Ovako izgleda rad za međunarodne organizacije: SAD moli delegate UN-a da više ne dolaze na sjednice pijani

Ovako izgleda rad za međunarodne organizacije: SAD moli delegate UN-a da više ne dolaze na sjednice pijani

Posted by

Joseph Torsella, američki ambasador za menadžment i reforme u okviru Ujedinjenih naroda u ima SAD-a poslao je cirkularno pismo svojim kolegama u kojem ih moli da više ne dolaze pijani na sjednice UN-a, barem kad je o delikatnim budžetskom pitanjima riječ.

– Od sada će u dvorani u kojoj se odlučuje o najvažnijim pitanjima alkohol biti potpuno zabranjen, naglasio je Torsella iziritiran neprimjerenim ponašanjem zastupnika.

Već je naime postala tradicija da delegati prije svake sjednice popiju piće ili dva. Na taj su način, ističe Torsella, tenzije u raspravama ipak  bile manje. No, dio delegata se nije zadržao samo na nekoliko čašica već im je u naviku prešlo da na sjednice dolaze potpuno pijani, što je onemogućavalo svaki dogovor.

Pijani diplomati pretvorili UN u cirkus

Ugledni časopis Forigen policy navodi izvore neimenovanog diplomata koji uspoređuje diplomatske sastanke u UN-u s cirkusom.

-Najmanje nekoliko mojih kolega svaki je puta toliko pijano da to već graniči s bolešću. Oduvijek je tradicija bila popiti čašicu ili dvije kako bi se pregovori odvijali lakše ali odnedavno se sve pretvorilo u ruglo. Na sjednice dolaze diplomati gotovo obnevidjeli od alkohola, svjedoči jedan od njih.

Situacija navodno nije bolja niti u Europskom parlamentu kojemu su se odnedavno pridružili i hrvatski članovi. Sve blagodati života na tuđi račun i ovdje navodno uključuju alkohol. To ne čudi s obzirom da tamo sjedi čak 750 zastupnika iz raznih zemalja, od misica, tajkuna, propalih političara… Svi oni primaju velike plaće, a slobodnog vremena navodno imaju na pretek. Zbog toga dobar dio njih krati vrijeme u obližnjim ‘birtijama’ te poput kolega iz UN-a žar diplomatskih  rasprava raspiruju maliganima.


Print pagePDF pageEmail page

Komentari

komentari

2 komentara

  1. pijan ima šanse da nekoga ubije ili nanese ogromnu štetu star se nada da ode u raj hahaha što je bolje???????????????

Leave a Reply