Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/gradovi/public_html/wp-content/plugins/wp-edit/main.php on line 2846
Noć knjige 2013. u Slavonskom Brodu | Grad-Brod.info - nezavisni portal grada Slavonskog Broda
Noć knjige 2013. u Slavonskom Brodu

Noć knjige 2013. u Slavonskom Brodu

U utorak 23. travnja 2013. godine, u prostorijama Gradske knjižnice Slavonski Brod, održat će se manifestacija Noć knjige 2013. godine.

Program će trajati od 18 do 1 sat iza ponoći, a na rasporedu su: dječje radionice, druženje s udrugom StripOs, promocija knjige Brune Šimleše: ” U rukavicama mi je ionako prevruće “, glazbeni program, te modne revije.

“Noć knjige” održava se povodom “Svjetskog dana knjige i autorskih prava” koji se obilježava 23. travnja.
Dan ranije, 22. travnja, u Hrvatskoj se obilježava “Dan hrvatske knjige”, pa je prilika da se ova dva važna datuma objedine sa svrhom promicanja knjige, kulture čitanja, autora i izdavaštva.

Širom Hrvatske, u više od 220 pojedinačnih programa svatko će pronaći nešto za sebe. Od “klasičnog” predstavljanja knjiga i autora, preko tribina, razgovora o knjizi, kreativnih i edukativnih radionica za djecu i mlade, izložbi, koncerata, kazališnih i glumačkih predstava, projekcija filmova, glazbenih slušaonica, biblioterapijskih, likovnih i lutkarskih radionica, radionica kreativnog pisanja, uvezivanja knjiga,  plesnih perfomancea, izložbi fotografija… do nagradnih igara, stvaranja poezije na licu mjesta, javnog čitanja, čitanja bajki za odrasle i djecu, uvida u svijet nastanka knjige, i mnogih drugih.

U programu “Noći knjige” sudjeluje 160 autora, urednika i prevoditelja, 60 knjižnica, 30-tak nakladnika i gotovo 120 knjižara.

U “Noći knjige” sudjeluju i brojni glazbenici koji će svojim nastupima uveseliti događanja u knjižnicama i knjižarama, a posjetitelje u knjižarama očekuju brojne prodajne akcije, popusti i sniženja knjiga, kao i besplatni upisi, rasprodaje i razmjene knjiga, te projekt Bookcrosing u knjižnicama.


Print pagePDF pageEmail page

Komentari

komentari

Leave a Reply