Nepunih mjesec dana nakon otvorenja, prvi problemi na bazenima u Slavonskom Brodu

Nepunih mjesec dana nakon otvorenja, prvi problemi na bazenima u Slavonskom Brodu

Posted by

Danas pođoh na bazene malo se opustiti od radnog tjedna, i prvo što mi je zapalo za oko da su dvije staze zabranjene za kupanje/plivanje. Trake sa zabranom te natpisi STROGO ZABRANJENO KORIŠTENJE PRUGE nalaze se na stazama broj 10 i 11. Lijepo kulturno zamolih tzv. spasiteljicu, poslije sam saznao od drugih djelatnika bazena da se gospodična zove Monika, da mi objasni zašto se ne mogu koristiti te dvije staze za plivanje, no sve što sam dobio je bio neljubazan i nekulturan odgovor pun prijezira koji je doslovce glasio ovako: “Imate druge dijelove bazena, koji su dostupni za građanstvo, u ove ne smijete.” Kad sam gospodičnoj rekao da to nije odgovor na moje pitanje zašto se ne smije, odnosno razlog zbog koje se ne smije, gospodična Monika mi je odgovorila: “Pitajte Dusparu zašto se ne smije!”, nakon čega se okrenula i otišla. Ne znam kako je gospodična dobila posao spasiteljice na bazenima, ali definitivno bi morala biti malo kulturnija i ljubaznija prema ljudima. Kasnije u pauzama između plivanja, jedan od plivača koji je vidio da me zanima zašto su zatvorene staze, prišao mi je i pokazao na plafon koji je na jednom mjestu iznad tih traka bio napučen, a jedna lajsna se odvojila od drugih, te objansio da sa plafona otpadaju te lajsne, te da je zbog sigurnosti tu stavljena zabrana plivanja. Ne znam što je gospodičnoj Moniki bio problem objasniti ovo na kulturan način na koji je i pitana. Dakle, što će biti kasnije s našim bazenima koje smo toliko čekali, ako se nedostatci pojavljuju već u prvom mjesecu korištenja.
A, sad da se osvrnem i na tzv. spasiteljicu. Slučajno u istom tom terminu, jedan gospodin je pokušavao zadržati dah pod vodom i to je trajalo poprilično dugo, no položaj njegovog tijela izgledao je kao da se utopio. Bio je potpuno nepomičan i plutao. Tzv. spasiteljica ga je u jednom trenutku ugledala te je uspaničeno počela zviždati na svoju zviždaljku, što očito jedino zna, te rukama mahati prema ljudima koji su sjedili na drugoj strani da kao pomognu čovjeku, umjesto da je tzv. spasiteljica skočila u vodu da pokuša spasiti gospodina. Tek kad su joj ljudi rekli da im je to kolega i da pokušava držati dah, prestala je zviždati. Pošto je slučajno tzv. spasiteljica u tom trenutku bila pored mene, ja u vodi, a ona vani, pitao sam je da li ovdje ima spasitelja, na što mi je ona odgovorila da je ona spasilac. U čudu sam ju upitao zašto onda nije skočila pomoći čovjeku, a ona je rekla da su joj s druge strane upravo rekli da im je to kolega. Da, draga spasiteljice, ali vi ste do tada već trebali biti do njega, a ne zviždati ko bolesna kuja. Od zviždanja se čovjek neće prestati utapati.
Osvrnuo bih se i na činjenicu da na ulazu sjede po dvije osobe (djevojke) koje naplaćuju ulaz, a koliko ljudi/kupača ima na bazenima, sasvim je dovoljna jedna osoba na naplati ulaza, a to je vidljivo i po tome što samo jedna uvijek i radi. No, naš grad je očito dovoljno bogat da plaća više radnika nego što je potrebno, a kao što znamo da bi se omogućilo nekakvo takvo radno mjesto potrebno je da se otme nameta od ostalih građana.


Print pagePDF pageEmail page

Komentari

komentari

One Comment

  1. Sto veli druga strana? Zaokruzimo cijelu pricu .

Leave a Reply