Najbolje i uglavnom besplatne aplikacije za Android

Najbolje i uglavnom besplatne aplikacije za Android

Objavio:
Izvor: NET.HR

Google Play trgovina s aplikacijama za Androide opasno prijeti nadmašivanju Appleove ponude za iPhone. Prilično je konfuzna, ali među 700 tisuća aplikacija nalaze se neke koje su besplatne, a Business Insider ih opisuje kao da su zlata vrijedne.

Naime, napravili su selekciju najboljih aplikacija za operativni sustav Android, među kojima ima više onih koje možete skinuti bez uplaćivanja novca, nego onih koje se prodaju.

Jedna od njih je Desk SMS, besplatna aplikacija koja omogućuje prosljeđivanje SMS-ova i MMS-ova s Androida na kompjuter preko Gmaila, Google Talka ili Google Chromea.

WiFi Analyzer također ne košta ništa, a pomaže vam da prepoznate najbolju bežičnu mrežu oko vas i to kreiranjem vizualizacije dostupnih mreža.

Weather Bomb na vrlo razumljiv i vizualno atraktivan način prikazuje ogromnu količinu podataka vezanih za prognozu vremena – od padalina, preko vjetra, temperature, tlaka i vlažnosti zraka do visine valova. Također je besplatna, kao i sljedeća aplikacija.

Google Skymap svim astroljupcima na vrlo jednostavan način govori u koju zvijezdu gledaju – uperite telefon u nebo i ona će dešifrirati konstelacije, planete i zvijezde koje vidite.

Llama Location Profiles je aplikacija koja prepoznaje gdje ste i kada i sukladno tome prilagođava vaš telefon. Može ga, na primjer, automatski utišati kad ste u uredu. Besplatna je i ne koristi GPS telefona, koji je ogromno opterećenje za bateriju.

I s baterijama stižemo do prve aplikacije koja se naplaćuje – 2,89 dolara. Radi se o Better Battery Statsu, “inspektoru” aplikacija uz pomoć kojega možete znati koja vam aplikacija siše najviše energije i tako možete kontrolirati potrošnju struje. Svi vlasnici tzv. pametnih telefona znaju koliko je to važno.

APP Lock je besplatan, a uz pomoć njega Android zaključava pojedine aplikacije brojevnim šiframa ili uzorcima. To znači da vlasnici telefona mogu odahnuti dok se netko drugi igra s njihovom igračkom.

Swift Key je napravljen za ljude “debelih prstiju”, odnosno one kojima je teško tipkati na maloj površini pa im se događa da šalju nerazumljive poruke. Daje vrlo točne ispravke grešaka, pogrešnih proreda i tipfelera, a čak i predviđa riječi koje želite napisati. Ali i košta 3,99 dolara.

Tasker je i skuplji. Košta 6,49 dolara i zadaća mu je personalizacija i automatizacija svega na pametnom telefonu – od postavki do SMS-a. Ima više od 200 funkcija, uključujući i – proizvodnju aplikacije.

Bez naknade može se downloadati virtualni asistent po imenu Robin. Ovu aplikaciju možete upitati za smjer kretanja, gdje se može pronaći parking u blizini, gdje je najpovoljniji benzin, kakvo je stanje u prometu, vremensku prognozu i slično.

Friday je vrsta dnevnika, koji bilježi sve što vam se događa – kroz telefon, naravno – i od tih podataka je u stanju oblikovati vremensku crtu. Podaci koje bilježi su lako pretraživi, a besplatan je.


Ostavite odgovor

Content and site protected by Cloudsafe365