Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/gradovi/public_html/wp-content/plugins/wp-edit/main.php on line 2846
Mirko Duspara ukazuje na manipulaciju biračkih odbora za predstojeće izbore | Grad-Brod.info - nezavisni portal grada Slavonskog Broda
Mirko Duspara ukazuje na manipulaciju biračkih odbora za predstojeće izbore

Mirko Duspara ukazuje na manipulaciju biračkih odbora za predstojeće izbore

Na tiskovnoj konferenciji, koja je održana danas 2. svibnja 2013. godine, u 11 h, u restoranu Onyx u Slavonskom Brodu, gradonačelnik Mirko Duspara ukazao je na manipulacije u sastavu biračkih odbora, na predstojećim izborima 19. svibnja 2013. godine. Naime, Duspara se obratio javnosti ispred izbornog stožera nezavisne liste ili grupe birača, gdje su oni, kako ističe, po novom zakonu malo zapostavljeni.

– Mi ukazujemo Županijskom izbornom povjerenstvu, da imate situaciju da su u nadzornim odborima ljudi iz HDZ-a, te da su u školskim i upravnim odborima i vijećima, skupštinama. Da na svakom zapisniku gradske sjednice imate točan zapisnik kako je tko glasao, najčešće 6 prema 18/15. To se ne uvažava i u prošireni sastav povjerenstva za proširenje izbora Brodsko-posavske županije ubacuju 2 člana HDZ-a. Jučer opet šaljemo upit u Državno izborno povjerenstvo i odgovara nam osobno gosp. Hrvatin, koji jasno kaže da podatke može dati samo mjerodavna služba gradske uprave, a to nije raspušteni predsjednik Gradskog vijeća, nego odjel koji je za to zadužen.

Svi ti navodi su provjerljivi, ali to nije dovoljno za naše ljude u Županijskom izbornom povjerenstvu. Paralelno s tim se javljaju i građani, koji bi isto tako bili u biračkim odjelima, jer zahvaljujući ovoj nepravdi prema građanima, HDZ će na ovim izborima zaraditi 85 000 kuna, jer svaki član biračkog odbora dobiva oko 350 kuna za taj dan.

Podjela se pravi tako-ima 10 članova biračkog odbora. Predsjednik i dopredsjednik su nestranački, to se određuje iz ŽIP-a ili GIP-a. Četiri budu iz vladajuće stranke ( 2 za županiju, 2 za grad ) i to je dobio HDZ, iako je oporba. Iako su i ti nestranački, zapravo stranački opredijeljeni. Jako je malo vremena do izbora, ovo što rade u izbornom povjerenstvu, ukazuje da će kampanja biti prljava od strane HDZ-a, i bio je red da vam ukažem na taj problem. Kandidati za moje zamjenike su Tea Tomas-Teskera dipl.oecc i Hrvoje Andrić profesor – ističe Mirko Duspara.


Print pagePDF pageEmail page

Komentari

komentari

Leave a Reply