Militanti i antikristi – Vragovi su svuda oko nas!

Militanti i antikristi – Vragovi su svuda oko nas!

Objavio:

NEKIDAN saznao sam kako se na duhovnim seminarima govori o tome da u Slavonskom Brodu postoji masonsko-sotonistička grupa urotnika. Imaju iste automobile, imaju 666 na tablicama, sastaju se tajno iza “Vesne”(!?) i odlaze tko zna kamo igrati svoje, Vukovo, “vrzino kolo” i tamo “donositi odluke o svakakvim važnim stvarima u gradu”. Saznao sam i da sam osobno član te vražje udruge!

Doduše, ne znam ništa o tome, ali kako vrag nikada ne spava, ozbiljno sam se uplašio sam sebe! Na počinak sam odlazio teško tjeskoban, sve rjeđe i rjeđe, kao što se vidi po cjelonoćnim komentarima na ovom portalu. Pribojavao sam se zaspati, neću li se pretvoriti u zloduha koji će jadnim sugrađanima svakakve spačke raditi…

Ovakvim “teorijama zavjere” ne mogu se čak ni smijati onako slatko kao onima o gušterima koji tajno vladaju svijetom. Prije svega zbog toga što su one društveno opasne i trujuće, a zatim zbog toga što dokazuju da je količina ljudske gluposti u ovom gradu postala toliko visoka da je za normalno društveno međudjelovanje potrebno izgleda dobiti “prethodni savjet vašeg liječnika ili ljekarnika”.

Kolikogod racionalizirao svoj strah i gađenje “svetom jednostavnošću”, nadajući se da je strah od vragova ipak rezerviran za nižeobrazovane bakice već bliske susretu sa svojim Stvoriteljem, danas sam dobio novog materijala za strah da je ta ljudska opčinjenost vražjim proširena i na, nominalno, akademske krugove.

Kao što mi je moja registracija na kojoj se koči “broj zvijeri” (i izravna duhovnikova optužba da pripadam u onu mračnu skupinu s početka teksta) bila pokazatelj kako sam zastranio u ezoterično, tako sam se, sam bez ičije pomoći prepoznao u jednom drugom medijskom istupu. U jednom tekstu o čoporima i gomilama koji nasilno dolaze do svojih prava i ostvarenja svojih ciljeva (navijači, homoseksualci, političari i drugi), prepoznao sam se u sintagmama: “militantni širitelji kulture” i “zajapureni osnivači sveučilišta”.

Prepoznao i odahnuo.

Da me je netko prozvao partizanom ili ustašom, kao što me prozvao na primjer masono-sotonistom, još bi me opet bilo strah opet otići na počinak. S ovakvom “akademskom” etiketom, mirno ću se, konačno, naspavati.

Ovakav šaljivi uvod, navest će me opet po n-ti put, na pisanje o brodskom Sveučilištu.

Osnivanje sveučilišta je jedini način da se “potezom pera” preskoče desetljeća potrebna za razvojni iskorak grada. Republika Hrvatska to Slavonskom Brodu DUGUJE! Od Domovinskog rata ako već ne i od ranije.

Smatram da je Slavonski Brod zaslužio dobiti sveučilište jer od prvih 10 gradova po veličini, nemamo ga samo mi, (zagrebačko predgrađe) Velika Gorica i (duplo manji) Varaždin.

Smatram da će sveučilište privući u grad ili zaustaviti u odlasku iz grada barem 500 visokoobrazovanih stručnjaka i znanstvenika, te barem toliko, ako ne i više, stručnog tehničkog osoblja sa solidnim plaćama.

Smatram da će iz državnog proračuna (dakle, našega novca, kao što je dio našega novca i onih dvjestotinjak milijuna koliko godišnje država daje za Pulu ili Dubrovnik, odreda dvaput manje gradove koji imaju sveučilišta) u Slavonski Brod godišnje DOLAZITI barem 200 milijuna kuna za troškove sveučilišta bezuvjetno, što je 200 milijuna kuna VIŠE nego što sada dolazi iz proračuna.

Smatram da će tri do četiri tisuće brodskih studenata ostajati kod kuće umjesto odlaziti trošiti brodski krvavo zarađeni novac u Zagrebu ili Osijeku, što znači da će u Slavonskom Brodu OSTAJATI oko 150 milijuna kuna VIŠE, koji novac danas odlazi iz grada.

Smatram da će četiri, pet ili više tisuća studenata iz svih krajeva Hrvatske (a zašto ne i drugih zemalja, osobito širokog gravitirajućeg područja Bosne i Hercegovine, te Srbije i Crne Gore) doći u Slavonski Brod i donositi nam (trošiti u gradu na stan, hranu, kulturu, zabavu…) približno 200 milijuna kuna VIŠE nego što to imamo sada.

Taj promet jamči otvaranje i barem tisuću novih radnih mjesta u svim djelatnostima.

Ukupni plus za grad je oko sto milijuna eura GODIŠNJE i trajnih i dobrih 2000 radnih mjesta!

Tko ne shvaća ovakvu matematiku, mogu preporučiti nekoliko dobrih nastavnika osnovnih škola koji daju instrukcije.

Da smo u starom Rimu, i da sam dostojan odvezati sandale jednom Marku Porciju Katonu Starijem, rekao bih: “ceterum censeo universitas marsvnniensis fundatum iri” (ako sam pogodio glagolski oblik, jer davno bijaše kad sam učio pasivne future).

Ako je Kartaga morala biti razorena, Slavonski Brod mora dobiti sveučilište!

Kao “militantni širitelj kulture” i “zajapureni osnivač sveučilišta”, smijem se na sve “argumente” protivnika Sveučilišta: “mi smo premali, mi nemamo nikakvu tradiciju, tko smo mi da imamo sveučilište kao Zagreb, gdje će svi ti ljudi raditi kad završe fakultete, treba raditi postupno pa će sveučilište za stotinu godina samo izrasti, neka nama veleučilišta, digla žaba nogu da i nju potkuju…” jer to nisu argumenti, već smiješni i “seoski” izgovori - zašto se nešto ne radi.

Dakle, prema njima, tim smiješnim “intelektualcima”, Brod bi morao “strpljivo i polako, dvije do tri (ne samo akademske, već životne) generacije”, dakle, 40-50 godina, graditi depandansu jednog, ionako provincijskog, učiteljskog fakulteta te jedno veleučilište koje postoji i u nekim siscima, bjelovarima i slično? A Pula je u isto vrijeme, od “siromašne naše Hrvatske”, na pravdi boga, potezom pera, dobila nikad postojeće sveučilište i skoro tristo milijuna proračunskih (dakle i brodskih) kuna godišnje!?

Zaboga, istovremeno dok neki u Brodu rukama i nogama viču: “nismo mi za to, tko smo mi da imamo sveučilište”, esdepeovski sabornik/gradonačelnik/direktor Mršić, nekidan u novinama, najavio je osnivanje Sveučilišta u Koprivnici!!??

“Važno nam je da realiziramo projekt Sveučilišta u Koprivnici i tako osiguramo siguran razvoj grada. Mogućnost da brojna djeca iz naše regije studiraju, ali i da dolaze najbolji studenti iz Europe (sic! P.B.) u najbolje mjesto za stjecanje znanja. … No umjesto da se nadmećemo tko će koji fakultet dovesti, tko kojeg profesora motivirati da dođe na naše sveučilište, izlikama se stvaraju prepreke (sic! P.B.) kako bi se sputao gradski projekt… Koliko je ideja o koprivničkom sveučilištu Žarko Dolinar pala na plodno tlo govori i da sam jučer dobio pismo 25 sveučilišnih profesora, znanstvenih savjetnika i stručnjaka, neopterećenih politikom koji su iskazali spremnost sudjelovanja u stvaranju i realizaciji ovog projekta….”

Eto, tako govori netko tko “selu svojem malom” (od Broda upola manjoj Koprivnici) želi dobro.

Ako se sveučilište u Brodu ne osnuje, krivi smo svi: gradonačelnik, župan, pa njihovi zamjenici, pa svih 76 gradskih i županijskih vijećnika, pa onda i nekoliko stotina lokalnih i manje lokalnih političarčića (u koje uključujem i sebe). Isto tako krive su i sve “kulturne ustanove” (ili ipak “ustanove u kulturi”?) našega grada.

A nakon njih i svih pedesetak tisuća birača, koji bi dopustili da ih s puta razvoja našega Slavonskog Broda skrenu bilo kakvi kvaziintelektualci, a kamoli masonsko-sotonistički tajni vladari.

 


Ostavite odgovor

Content and site protected by Cloudsafe365