Majka preminule bebe završila u bolnici, prijetila da će se ubiti!

Majka preminule bebe završila u bolnici, prijetila da će se ubiti!

Objavio:
Izvor: JUTARNJI.HR

Razlog prijetnji bilo je rješenje o oduzimanju 1,5-godišnjeg sina koji od obiteljske tragedije živi s njom

Kako neslužbeno doznajemo, razlog njezinih prijetnji bilo je rješenje Centra i suda da joj se oduzme pravo da s njom živi njezin 1,5-godišnji sin, koji je od tragedije bio s njom. U bolnici doznajemo da je nakon jednodnevnog zadržavanja puštena kući jer prijetnje nisu procijenjene kao ozbiljne. Podsjetimo, smrt tromjesečne djevojčice, koju je majka donijela mrtvu u bolnicu, otkrila je da je njezin nevjenčani suprug, 32-godišnji S. D.teško zlostavljao i zanemarivao djecu koja su s njima živjela, a u najtežem je stanju bila 2,5-godišnja djevojčica, koja je dovedena u bolnicu pothranjena, izubijana, puna hematoma i ožiljaka od opeklina – “kao da je prošla logor”, rekla je jedna medicinska sestra. S. D. je od tada u pritvoru, a nad majkom se još provodi kriminalistička istraga kako bi se utvrdilo je li sudjelovala u zlostavljanju djece, je li učinila sve kako bi spriječila zlostavljanje te je li najmlađem djetetu, koje je preminulo zbog upale pluća, pružila adekvatnu zdravstvenu skrb, odnosno je li djetetova bolest liječena.

Asistirala policija

Otac je, dakle, u pritvoru od 28. prosinca, a majka je još uvijek na slobodi. S njom je od tada živio i njezin 1,5-godišnji sinčić, koji joj je oduzet u ponedjeljak i adekvatno udomljen.

Majka se s tim nije mogla nositi te je prijetila da će se ubiti, zbog čega su socijalne službe pozvale policiju.

- Policija je asistirala i pomogla socijalnoj službi pri smještaju žene u bolnicu – potvrdila nam je Kata Nujić, glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske.

U toj je obitelji, kako doznajemo, uz S. D. i njegovu nevjenčanu suprugu potkraj prosinca živjelo četvero djece: preminula djevojčica i 1,5-godišnji dječak, koji su zajednička djeca 32-godišnjeg S. D. i njegove nevjenčane supruge, te 2,5-godišnja djevojčica i još jedan dječak, koji su očeva djeca iz bivše veze, a kojima je biološka majka umrla. Nevjenčana supruga također ima djecu iz bivših brakova koja žive s očevima, a za jedno dijete oduzeta joj je roditeljska skrb i dodijeljeno je na brigu njezinu bivšem suprugu, djetetovu očuhu. Prema nepotvrđenim informacijama, to je dijete u početku živjelo s majkom i S. D., no oduzeto im je zbog teškog zlostavljanja, za što je protiv S. D. podnesena kaznena prijava te je 11. srpnja prošle godine podignuta optužnica na lokalnom sudu zbog kaznenog djela zlostavljanja i zanemarivanja djeteta.

Njegova nevjenčana supruga nije ga nakon toga ostavila, nego mu je rodila još jedno dijete – djevojčicu koja je preminula uoči Nove godine. I sama je bila žrtva nasilja od strane S. D., zbog čega je protiv njega također podnesena prekršajna prijava. S. D. je u pritvoru u Požegi, koji mu je izrečen zbog opravdane sumnje da bi mogao ponoviti djelo.

Još nije riješeno

Policija i dalje provodi kriminalističku obradu cijelog slučaja jer je ostalo neodgovoreno pitanje je li tromjesečno dijete, koje je umrlo od upale pluća, bilo odvedeno liječniku i je li dobilo primjerenu zdravstvenu skrb.

Državno će odvjetništvo pak imati posla u ocjeni jesu li službe radile svoj posao. Naime, inspekcija Ministarstva socijalne politike utvrdila je da su stručnjaci slavonskobrodskog Centra napravili grube propuste u svom radu, da su imali dojave o tome što se djeci događa, a da nisu poduzeli ništa. Ministarstvo je izvješće uputilo DORH-u i podnijelo kaznene prijave protiv šestorice djelatnika. Ravnateljici CentraSlavici Nikšić poslan je naputak sa 17 mjera koje hitno treba provesti, a očekuje se da će do okončanja postupaka suspendirati prijavljene djelatnike.

 


Jedan komentar

  1. gradbrod kaže:

    Nekim “ljudima” bi stvarno trebalo zabraniti da prave djecu.

Ostavite odgovor

Content and site protected by Cloudsafe365