Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/gradovi/public_html/wp-content/plugins/wp-edit/main.php on line 2846
Kandidat za gradonačelnika Dragan Jelić, aktivno se uključio u razvoj gradskih projekata | Grad-Brod.info - nezavisni portal grada Slavonskog Broda
Kandidat za gradonačelnika Dragan Jelić, aktivno se uključio u razvoj gradskih projekata

Kandidat za gradonačelnika Dragan Jelić, aktivno se uključio u razvoj gradskih projekata

Dana 5. travnja 2013. godine, direktor županijskog CTR-a Dragan Jelić je zajedno sa kolegicom,  direktoricom brodske Razvojne agencije Irenom Jukić-Vuković, bio u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, na potpisivanju ugovora o sufinanciranju projektne dokumentacije za izgradnju “Centra izvrsnosti za obnovljive izvore energije”, koji bi se trebao graditi u brodskoj industrijskoj zoni Bjeliš.

Pretpostavljena je vrijednost dokumentacije 384 tisuće kuna, dok će stvarna cijena biti utvrđena putem javne nabave. Od tog iznosa, Ministarstvo će sufinancirati 85 posto (327 tisuća), a grad i županija, kao budući vlasnici Centra, sukladno međusobno ugovorenim odnosima.

Jelić je pojasnio da je Centar u stvari, laboratorij za certifikaciju proizvoda od bio mase ( palete, briketi, kompost i dr. ) i proizvoda koji koriste bio masu ( peći, kogeneracije i dr. ).

Dakle, Grad Slavonski Brod i Brodsko-posavska županija, uz pomoć fondova, sufinancirat će izgradnju Centra… koji bi, pored višeslojne društvene koristi, svojim vlasnicima trebao donositi barem minimalni profit.

Dragan Jelić kaže,  da je ugovor potpisao kao direktor CTR-a, koji od 2010. godine ima mandat koordinirati sve aktivnosti vezane za izradu projektne dokumentacije Centra.


Print pagePDF pageEmail page

Komentari

komentari

Leave a Reply