Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/gradovi/public_html/wp-content/plugins/wp-edit/main.php on line 2846
Kako povećati sigurnost prometa na cestama u gradu | Grad-Brod.info - nezavisni portal grada Slavonskog Broda
Kako povećati sigurnost prometa na cestama u gradu

Kako povećati sigurnost prometa na cestama u gradu

Teška prometna nesreća u Slavonskom Brodu u kojoj su ozlijeđene tri maloljetne djevojke ponovno je potvrdila kako ograničenja brzine, prometni znakovi, pa niti kažnjavanje vozača nisu dovoljni.

Prometna nesreća u kojoj su nastradale tri petnaestogodišnje djevojke bila je alarm gradskoj upravi Slavonskog Broda da se nešto mora konkretno poduzeti kako se ovakvi nemili događaji ne bi ponovili. Čelni čovjek grada, gradonačelnik Mirko Duspara održao je sastanak s načelnikom Postaje prometne policije, Matom Pušeljićem kako bi utvrdili na koji način ubuduće spriječiti ovakve crne scenarije.

“Razmatrali smo postavljanje nadzornih kamera na lokacijama poput ulice Ivana Cankara, područja oko škola dodatno pojačati sa vertikalnom i horizontalnom signalizacijom, a isto tako i oko dječjih vtića“, kaže Duspara.

Razgovaralo se i o postavljanju privremenog kružnog toka kod “Halajka“ jer otvaranjem trgovačkog centra City Colosseum promet u Ulici Petra Svačića značajno se pojačao. Privremeni kružni tok regulirao bi promet na ovoj lokaciji do konačnog rješenja Hrvatskih cesta u čijoj je ingerenciji projekt izgradnje kružnog toka u Svačićevoj ulici.


Print pagePDF pageEmail page

Komentari

komentari

Leave a Reply