Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/gradovi/public_html/wp-content/plugins/wp-edit/main.php on line 2846
Ivo Josipović kritizira Vladu: Prodaja Hrvatske poštanske banke nije rješenje! | Grad-Brod.info - nezavisni portal grada Slavonskog Broda
Ivo Josipović kritizira Vladu: Prodaja Hrvatske poštanske banke nije rješenje!

Ivo Josipović kritizira Vladu: Prodaja Hrvatske poštanske banke nije rješenje!

Predsjednik Republike Ivo Josipović odmara se u rodnoj Baškoj Vodi, ali nije propustio u središnjem Dnevniku Hrvatske radiotelevizije progovoriti o aktualnosima u zemlji, od ekonomije pa do zviždanja premijeru.

– Zviždanje premijeru u Kninu bilo je neukusno – rekao je predsjednik Ivo Josipović i dodao da svi imaju pravo na izražavanje mišljenja, ali da bi trebali u tome biti argumentirani i prije svega kulturni.

Škakljivo je pitanje, čak i mjesec dana nakon što je izbilo u javnost, ono o Josipu Perkoviću i situaciji u kojoj nas Njemačka poprilično kritizira, ali i priprema razne mjere koje nam nikako ne mogu ići na ruku.

– Ako to Europska unija zatraži, ne vidim problem u tome da Hrvatska promijeni Zakon o europskom uhidbenom nalogu, takozvani Lex Perković – izjavio je, ali problem je u tome što se već prije složio s odlukama koje su nas dovele u neugodnu situaciju pa svaka promjena znači i da je on kao predsjednik podbacio u ocjenjivanju situacije.

Nije moglo bez Hrvatske poštanske banke, još jednog velikog poraza aktualne vlasti. Najavili su prodaju, a za predsjednika to znači da smo prisiljeni prodavati nešto iz državnog portfelja kako bismo krpali rupe u proračunu.

– To govori o ozbiljnoj ekonomskoj situaciji, to govori o potrebi da se vrlo snažno poradi na otvaranju novih projekata, novih investicija, novih radnih mjesta. Jer bez toga će sve ostati prodajmo ovo ili prodajmo ono, a neće se riješiti temeljni problem – loše stanje gospodarstva – smatra predsjednik.

Iako se većinom slaže s politikom koju provodi vlada Zorana Milanovića, po pitanju prodaje HPB-a bio je i više nego jasan. Dakle, kad veliki pobornik politike vladajućih, a ujedno i predsjednik Republike Hrvatske, kritizira ovu odluku, onda se moramo svi zajedno zapitati kamo plovi ovaj brod. Ne čini se da je to poznato ikome, pa čak ni onima koji bi njime morali upravljati.


Print pagePDF pageEmail page

Komentari

komentari

Leave a Reply