Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/gradovi/public_html/wp-content/plugins/wp-edit/main.php on line 2846
Istraživanje u Slavonskom Brodu: Mirko Duspara sa 50,8 posto uvjerljivo vodi | Grad-Brod.info - nezavisni portal grada Slavonskog Broda
Istraživanje u Slavonskom Brodu: Mirko Duspara sa 50,8 posto uvjerljivo vodi

Istraživanje u Slavonskom Brodu: Mirko Duspara sa 50,8 posto uvjerljivo vodi

Ukoliko uspije spriječiti pobjedu Duspare u prvom krugu, Dragan Jelić ima najbolje izglede biti protukandidat u drugom krugu.
U vremenu od 7. do 10. travnja 2013. godine, jedna od dvije najuglednije hrvatske agencije za ispitivanje javnog mnijenja, „Ipsos Puls Public Affairs”, izvršila je telefonsko istraživanje javnog mnijenja kako bi, na uzorku od 810 slučajnih i reprezentativnih ispitanika s prebivalištem u Slavonskom Brodu, utvrdila rejtinge stranaka i kandidata za gradonačelnika, četrdeset dana prije predstojećih lokalnih izbora.
Četvrtina građana izražava optimizam sa situacijom u gradu (25,2%). To je nešto više od trenutnog hrvatskog prosjeka. U odnosu na prethodni val istraživanja, ipak, raste pesimizam.
O Mirku Duspari i Bori Grubišiću najviše građana ima pozitivan dojam.
Interes za izbore je i dalje deklarativno vrlo visok. Čak 66,8 posto ispitanika kazalo je kako će sigurno glasovati, ali, kako se radi o socijalno poželjnom odgovoru, potrebno je imati na umu da će stvarna izlaznost biti niža i sličnija onoj na prijašnjim izborima.
Mirko Duspara ima mogućnost pobijediti već u prvom krugu, budući da mu je rejting 50,8%. S obzirom na pogrešku uzorka, u ovom trenutku, jednako je vjerojatno kako će to uspjeti i da će mu malo nedostajati.
Ukoliko uspije spriječiti pobjedu Duspare u prvom krugu, Dragan Jelić ima najbolje izglede biti protukandidat u drugom krugu. Njegov rejting je 17,2% dok Roberto Lujić zaostaje na 10,45% glasova sigurnih i vjerojatnih birača.

Dakako, ovo su tek rezultati ankete, na one izborne moramo još malo pričekati.


Print pagePDF pageEmail page

Komentari

komentari

Leave a Reply