IPARD FOND- završilo zaprimanje prijava za deveti natječaj

IPARD FOND- završilo zaprimanje prijava za deveti natječaj

Deveti natječaj IPARD-a,  odnosio se na Mjeru 101 “Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja  i dostizanja standarda zajednice” i Mjeru 103 “Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda.”

S područja Brodsko-posavske županije, prijavilo se devet poljoprivrednih gospodarstava koji su uz pomoć Razvojne agencije Brodsko-posavske županije CTR, na vrijeme pripremili svu potrebnu dokumentaciju za prijavu.

“Natječaj je bio zanimljiv zato što se po prvi put moglo preko mjere 101 kupiti poljoprivrednu mehanizaciju poput traktora, kombajna i ostalih dodataka. Imali smo preko dvadeset upita za natječaj. Njih devet je bilo spremno za natječaj” kaže Dragan Jelić, direktor CTR-a i kandidat za gradonačelnika Slavonskog Broda.

Iznos cjelokupnog ulaganja je 39 milijuna kuna, a iznos potpore koja će se vratiti iznosi oko 20-ak milijuna kuna. “Ipard agencija sada kontrolira svu dokumentaciju, ukoliko bude sve u redu, kontrola izlazi i na teren. Ako i na terenu bude sve u redu, korisnici mogu očekivati povrat 20 milijuna kuna na svoj račun ili smanjenje kredita ako je podignut u HBOR-u”, ističe Jelić.


Print pagePDF pageEmail page

Komentari

komentari

Leave a Reply