Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/gradovi/public_html/wp-content/plugins/wp-edit/main.php on line 2846
Informacije o stanju sigurnosti | Grad-Brod.info - nezavisni portal grada Slavonskog Broda
Informacije o stanju sigurnosti

Informacije o stanju sigurnosti

VIKEND INFORMACIJA
Tijekom vikenda na području policijske uprave evidentirano je 20 kaznenih djela od kojih 19 kaznenih djela općeg kriminaliteta i jedno (1) kazneno djelo gospodarskog kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta 16 kaznenih djela su imovinska kaznena djela i to sedam (7) kaznenih djela krađe, četiri (4) kaznena djela teške krađe, jedno (1) kazneno djelo utaje i četiri (4) kaznena djela oštećenja tuđe stvari. U prometu na cestama evidentirano je 11 prometnih nesreća od kojih šest (6) prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama (sedam osoba lakše i jedna teže ozlijeđena) i pet (5) prometnih nesreća s materijalnom štetom. Evidentirano je sedam (7) prekršaja narušavanja javnog reda i mira, pet (5) prekršaja nasilja u obitelji i jedan (1) prekršaj zlouporabe opojnih droga. Od ostalih događaja zabilježen je jedan (1) požar. Na graničnim prijelazima prometovalo je 132 793 putnika i 47 499 vozila.
KAZNENA DJELA
U subotu oko 20 sati u Slavonskom Brodu u ulici Mile Budaka nepoznati počinitelj je provalio u jedan objekt, vlasništvo Hrvatskih Željeznica prilikom čega se aktivirao alarm, a počinitelj je pobjegao. Oko 20,15 sati policijski službenici su uhitili 47-godišnjaka iz Slavonskog Broda, kojeg su zatekli u neposrednoj blizini mjesta provale. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja za ovo kazneno djelo osumnjičen je uhićeni muškarac, protiv kojeg će policijski službenici dostaviti Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu kaznenu prijavu zbog kaznenog djela teška krađa u pokušaju.
Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom iz Slavonskog Broda zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe. Mladić je osumnjičen da je 23. listopada 2012. godine oko 13 sati iz jednog ugostiteljskog objekta u Slavonskom Brodu, otuđio mobitel Samsung, vlasništvo 41-godišnjakinje iz Slavonskog Broda. Mobitel koji je kod njega pronađen policija je uz potvrdu oduzela, te će biti vraćen oštećenoj, a policijski službenici će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave za kazneno djelo krađe.

TJEDNA INFORMACIJA
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA
Na području policijske uprave od 15. do 22. srpnja evidentirano je 53 kaznena djela. Dogodilo se 29 prometnih nesreća, od kojih 11 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama (13 osoba lakše i tri osobe teže ozlijeđene) i 18 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Zabilježeno je 11 prekršaja narušavanja javnog reda i mira, devet (9) prekršaja nasilja u obitelji i dva (2) prekršaja zlouporabe opojnih droga. Od ostalih događaja u prošlom tjednu evidentirana su četiri (4) požara i dva (2) pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava. Na graničnim prijelazima prometovalo je 266 268 putnika i 94 659 vozila.
POLICIJSKA POSTAJA NOVA GRADIŠKA
Od 15. do 22. srpnja na području Policijske postaje Nova Gradiška zabilježeno je 12) kaznenih djela. Dogodilo se pet (5) prometnih nesreća od kojih četiri (4) s ozlijeđenim osobama (dvije osobe lakše i dvije osobe teže ozlijeđene) i jedna (1) prometna nesreća s materijalnom štetom. Zabilježena su dva (2) prekršaja narušavanja javnog reda i mira i četiri (4) prekršaja nasilja u obitelji. Na graničnom prijelazu Stara Gradiška – Bosanska Gradiška državnu granicu je prešlo 89 926 putnika i 32 112 vozila.
POLICIJSKA POSTAJA OKUČANI
Na području policijske postaje Okučani od 15. do 22. srpnja zabilježena su četiri (4) kaznena djela općeg kriminaliteta i to tri (3) teške krađe i jedno (1) oštećenje tuđe stvari.


Print pagePDF pageEmail page

Komentari

komentari

Leave a Reply