Hrvati se protiv zabrane umjetničkog izražavanja odlučili obračunati photoshopom!

Hrvati se protiv zabrane umjetničkog izražavanja odlučili obračunati photoshopom!

Objavio:
Izvor: JUTARNJI.HR

Dok jedni izrađuju plakate podrške, drugi se odlučuju za agresivne metode - glumcima prijete mailovima

Hrvatska se protiv zabrana umjetničkog izražavanja koje su “propisale” jedna gradska i jedna kazališna vlast odlučila obračunati – photoshopom. Preko noći smo se pretvorili u zemlju ad hoc photoshop ilustratora, a sve zbog zabrane plakata za predstavu “Fine mrtve djevojke” Dalibora Matanića koja je postavljena u Gavelli.

Protiv Bozanić-Bandić svjetonazora i zabrana ustali su crkvenim i gradskim pritiscima frustrirani, vizualno pismeni građani. Ilustrator Mario Jurjević napravio je “neukusne žive muškarce” Bandića i Bozanića, a potom je na Facebooku osvanula grupa “Podrška plakatu ‘Fine mrtve djevojke’ Studija Cuculić”, koja je, osim što je na brzinu skupila već gotovo 4000 članova, zatrpana alternativnim plakatima koje šalju najčešće anonimni građani.

xx1_548811S1

Mrtva kultura hrvatska

Među ostalim, tu je “Fina mrtva kultura” – u crnim plaštevima stisnuti i zagrljeni Bandić i Stazić, zatim prorok s licem Milana Bandić stoji ispred svojih novosagrađenih zagrebačkih fontana, dvije Marije zagrljene i zakrabuljene u burkama, fotografija svećenika koji pod miškom drži knjigu “Kako biti grafički dizajner, bez da izgubiš dušu”, potom “Aj sad skinite plakat” – Marija u bijeloj haljini s logom Supermana na grudima te druga Marija s kalašnjikovom u ruci, “Fine cool djevojke” – Hello Kitty s dugačkom krunicom i Marija s električnom gitarom, brojne varijante zagrljaja Bandića i Bozanića, Djevica Marija s likom Bandića i druga s likom Bozanića…

ddd_548809S0

Prijetnje glumcima

Mnogi podsjećaju na grijehe klera, među ostalima na svećenike pedofile poput Ivana Čučeka. Napravljen je i plakat-osmrtnica Slobodi umjetničkog izražavanja, s potpisom “Ožalošćeni Oliver Frljić i ostala tugujuća rodbina i prijatelji hrvatskog kazališta”.

No, ne šute ni oni koji se s plakatom ne slažu. Umjesto vizualnim uracima, odlučili su se za krajnje agresivne metode. Neki od Gavellinih glumaca angažiranih u Matanićevoj predstavi ovih dana primaju prijeteće SMS-ove i e-mailove. Jedan od njih objavljujemo. Hoće li na taj očiti govor mržnje reagirati gradonačelnik Bandić?

1_548810S0


Ostavite odgovor

Content and site protected by Cloudsafe365