Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/gradovi/public_html/wp-content/plugins/wp-edit/main.php on line 2846
Dnevna informacija | Grad-Brod.info - nezavisni portal grada Slavonskog Broda
Dnevna informacija

Dnevna informacija

U četvrtak 13. lipnja 2013. g. na području policijske uprave evidentirano je sedam (7) kaznenih djela općeg kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta šest (6) kaznenih djela su na štetu imovine i to dva (2) kaznena djela krađe, tri (3) kaznena djela teške krađe i jedno (1) kazneno djelo oštećenja tuđe stvari. U području prometa zabilježena je jedna (1) prometna nesreća s ozlijeđenim osobama (jedna osoba lakše ozlijeđena) i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom. U protekla 24 sata nije evidentiran niti jedan prekršaj. Od ostalih događaja zabilježen je jedan pronalazak neeksplodiranih ubojitih sredstava.
KAZNENA DJELA
U srijedu, 12. lipnja u Novoj Gradiški nepoznati počinitelj je razbio staklo na kupaonici obiteljske kuće, vlasništvo 61-godišnjaka i kroz njega ušao u unutrašnjost odakle je otuđio nekoliko boca alkoholnog pića. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja temeljem naloga Županijskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu u svojstvu osumnjičenika ispitan je 38-godišnjak iz Nove Gradiške za kojeg će policijski službenici nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu za počinjeno kazneno djelo teške krađe.
PREKRŠAJI
Policijski službenici su u četvrtak oko 22 sata na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku iz prometa isključili 44-godišnjeg vozača osobnog automobila VW Golf, SB-registracija s područja općine Oriovac. Muškarac je prilikom granične kontrole i provjere dokumenata zatečen da upravlja automobilom za vrijeme važeće zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije i s 2,21 promila alkohola u organizmu. Zbog opasnosti da ne bi nastavio s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja, a policijski službenici protiv njega podnose optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog upravljanja vozilom pod zabranom i utjecajem alkohola.
DOGAĐAJ
U četvrtak oko 11,30 sati u šumskom predjelu pet kilometara istočno od mjesta Ratkovac prilikom obavljanja radova razminiranja jedan od djelatnika tvrtke koja obavlja te radove pronašao je Trenutnu tromblonsku minu M60 i o tome obavijestio policiju. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu ove policijske uprave izašao je na mjesto pronalaska, te istu tom prilikom uništio.


Print pagePDF pageEmail page

Komentari

komentari

Leave a Reply