Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/gradovi/public_html/wp-content/plugins/wp-edit/main.php on line 2846
Brođani nove filmove idu gledati u Osijek | Grad-Brod.info - nezavisni portal grada Slavonskog Broda
Brođani nove filmove idu gledati u Osijek

Brođani nove filmove idu gledati u Osijek

Posted by

Iako se čini da broj trgovačkih centara u Slavonskom Brodu premašuje potrebe stanovnika grada i županije, dobar dio sugrađana pita se kada će biti otvoren (za listopad prošle godine najavljen) City Colosseum, jedan od najvećih i najmodernijih trgovačkih i zabavnih centara u Slavoniji, koji će Brođanima, godinama bez kina, konačno ponuditi mogućnost gledanja filma u pravoj dvorani. Premda se dobar dio sugrađana već odviknuo od posjeta kinu, ima i onih koji si užitak gledanja najnovijih filmova na velikom platnu mogu priuštiti samo odlaskom u sto kilometara udaljeni Osijek.

– Tijekom blagdana išli smo pogledati “Argo”, nakon toga “Pijev život” koji se natječe u 11 kategorija za Oscara – kaže profesorica Ljubica K. kojoj je odlazak s obitelji u kino poseban doživljaj. U Osijeku je, kaže, srela mnogo Brođana, no vjeruje da će najnoviji Spielbergov film “Lincoln”, u utrci za prestižnu nagradu nominiran u 12 kategorija, ipak pogledati u svome gradu.

Njezine želje mogle bi se i ostvariti jer, kako doznajemo, City Colosseum bit će otvoren posljednjeg dana veljače. Naime, građevinski radovi su završen, asfaltirano je dvoetažno parkiralište, a trenutačno se radi rotor koji će biti gotov do kraja siječnja. Zakupoprimci uređuju svoje prostore, a u četiri CineStar multipleks dvorane postavljeni su tepisi i predstoji montaža sjedala. Riječ je o potpuno digitaliziranom kinu s četiri dvorane i ukupno 503 sjedala. Čak tri dvorane bit će opremljene Real 3D tehnologijom te ultimativna kinodvorana CineStar eXtreme s platnom veličine 100 četvornih metara. U posljednja dva dvoranska reda predviđena su i VIP sjedala s kožnim naslonjačima i stolićima za odlaganje pića kako bi gledanje filma omogućilo što veći užitak i opuštanje.

Osim predviđenog prikazivanja oko 150 filmova godišnje, u ovom prostoru posjetitelji će, prema najavama organizatora, moći pogledati i alternativne sadržaje poput live prijenosa koncerata, opera, baleta i sportskih događaja. Za potpuni užitak gledanja filmova brodskim posjetiteljima CineStara bit će osiguran i besplatan parking. No, ostaje samo jedna “sitnica” – tko će si moći priuštiti odlazak u kino u gradu u kojem se iz dana u dan na Zavodu za zapošljavanje povećava vojska nezaposlenih

Marija RADOŠEVIĆ

Print pagePDF pageEmail page

Komentari

komentari

Leave a Reply